Καθ’ έξιν ή επανειλημμένες αποβολές

Καθ’ έξιν ή επανειλημμένες αποβολές

 

Επανειλημμένες θεωρούνται οι αποβολές όταν έχουν συμβεί τρεις η περισσότερες φορές στη συνέχεια. Έχουν ενοχοποιηθεί διάφοροι παράγοντες (λοιμώδεις, ενδοκρινικοί, αυτοάνοσοι, διαταραχές της πηκτικότητας, ανατομικές ανωμαλίες της μήτρας και άλλα), παρόλα αυτά η ακριβής αίτια παραμένει άγνωστη. Πρέπει να τονίσουμε ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, καφεΐνης και νικοτίνης σχετίζονται με διπλάσιο κίνδυνο αποβολών.

Η διερεύνηση συνίσταται στον λεπτομερή έλεγχο πηκτικότητας , αντιφοσφολιπιδικά αντισώματα, ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη ή του θυρεοειδούς, εάν υπάρχουν προβλήματα, χρωματοσωμιακός έλεγχος των γονέων, όπου χρειάζεται και άλλα . Επίσης χρήσιμες πληροφορίες για την ανατομία της μήτρας μας δίνει και η υστεροσκόπηση.
Το βασικό μέλημα στις επαναλαμβανόμενες αποβολές δεν είναι μόνο η σωστή φαρμακευτική αγωγή, αλλά η ψυχολογική υποστήριξη της γυναίκας να ξαναμείνει έγκυος, χωρίς να απελπίζεται.

Άρθρα σχετικά με Μαιευτική

Αντισύλληψη μετά τον τοκετό

Η ζωή μιας γυναίκας αλλάζει δραματικά με τη γέννηση ενός παιδιού. Μια νέα μητέρα επιθυμεί επιλογές αντισύλληψης που να είναι απλές, αποτελεσματικές και να τις παρέχουν την ηρεμία για να προσαρμοστεί στην απαιτητική καθημερινότητα με ένα νεογέννητο.

Αυτόματες αποβολές

Η αυτόματη αποβολή είναι η απώλεια του εμβρύου, όταν γίνεται ακουσία. Η συχνότητα εκδήλωσης των αυτομάτων αποβολών και γενικότερα των εμβρυικών απωλειών ανέρχεται στο 40% περίπου των συλλήψεων.

Πολύδυμη κύηση

Η πολύδυμη κύηση χαρακτηρίζεται από την παρουσία περισσοτέρων από ένα έμβρυα. Συνήθως η κύηση είναι δίδυμη, δηλαδή συνυπάρχουν δυο έμβρυα στην μήτρα. Βέβαια, είναι δυνατόν να υπάρξουν 3,4,5 έμβρυα, αλλά όσο περισσότερα υπάρχουν,τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα να επιβιώσουν.

Εξωμήτριος ή έκτοπη κύηση

Εξωμήτριος ή έκτοπη κύηση ονομάζεται η κύηση, όπου η εγκατάσταση του κυήματος γίνεται έξω από την μητρική κοιλότητα ( συνήθως στη σάλπιγγα, άλλα και στην ωοθήκη και σε άλλα σημεία αρκετά πιο σπάνια).

Λοχεία

Λοχεία είναι το διάστημα των 6-8 εβδομάδων μετά τον τοκετό, κατά το οποίο τα γεννητικά όργανα και όλες σχεδόν οι λειτουργιές επανέρχονται. Εξαίρεση αποτελούν οι μαστοί, που στην περίοδο αυτή αρχίζουν την σημαντική τους λειτουργία, δηλαδή την γαλουχία.

Φυσιολογικός – κολπικός τοκετός

Η μεγάλη στιγμή που θα σας κάνει γονείς πλησιάζει και με αυτήν και οι αγωνίες.
Πως θα είναι, πόσο θα διαρκέσει ,θα κάνουμε επισκληρίδιο ή όχι?
Μαθαίνουμε όλες τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και τις συζητάμε μαζί με την γυναικολόγο μας, για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη μαμά και το μωρό της.

Κύηση, διάγνωση & παρακολούθηση

Η νέα ζωή σιγά –σιγά παίρνει μορφή, τα όργανα σχηματίζονται, το μωράκι αναπτύσσεται και γίνεται ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος, και προετοιμάζεται να δει το φως του κόσμου.
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΗ. Εξελίσσεται εβδομάδα με την εβδομάδα.